Chaos dreigt bij Tesla: twee directieleden stappen op
Foto: AP

Er dreigt chaos bij de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Terwijl topman Elon Musk opnieuw van zich laat spreken door tijdens een podcast op YouTube een joint te roken, raakte bekend dat twee directieleden zijn bedrijf verlaten.

Het gaat om de chief accounting officer Dave Morton, die pas een maand op post was, en de humanresourcesmanager Gabrielle Toledano, die niet meer terugkeert uit verlof.

Morton laat in een verklaring weten geen meningsverschil te hebben met het bedrijf, maar zich te hebben verkeken op het hoge tempo en de publieke druk bij Tesla. ‘Ik geloof erg in de missie en de vooruitzichten van Tesla.’ Toledano zei op haar beurt aan Bloomberg News dat ze na een verlofperiode niet meer terugkeert.

Het aandeel van Tesla ging vrijdag tot 10 procent lager, de grootste daling sinds juni 2016.

Occupy Mars

Intussen laat Musk van zich spreken door een interview met de Amerikaanse comedian Joe Rogan. Het duurde ruim twee uur en was donderdag live te volgen op het internet. Zowat 90.000 mensen keken mee.

Musk, die een zwart T-shirt met ‘Occupy Mars’ droeg, nipte er aan een glas whiskey en trok aan een joint die hem door de presentator was aangeboden. ‘Ik rook bijna nooit wiet’, gaf de Tesla-topman toe. ‘Ik vind dat het niet goed is voor de productiviteit; dat het een omgekeerd effect heeft van een kop koffie.’ Marihuana is wettelijk toegelaten in Californië.