Aarschotse schepen neemt ontslag wegens fraude bij examen
Foto: atb

Christel Verlinden (Open VLD), als schepen in Aarschot onder meer bevoegd voor openbare werken, neemt met onmiddellijke ingang ontslag uit haar functie nadat aan het licht kwam dat zij examenvragen had doorgespeeld aan een stadsmedewerker.

De Open VLD lijst in Aarschot is een sterkhouder kwijt. Schepen Christel Verlinden neemt niet alleen ontslag als schepen, ze is ook geen kandidaat meer bij de verkiezingen. Zij stond op de derde plaats van de Open Vld-lijst die getrokken wordt door nationaal partijvoorzitter Gwendolyn Rutten.

In een mededeling geeft Christel Verlinden toe dat zij voor het examen dat een geschoolde arbeider van de stad moest afleggen om zijn job te behouden, de vragen aan de betrokkene had doorgespeeld. Verlinden deed dat naar eigen zeggen omdat de betrokken medewerker ‘al jaren bij de stad in dienst was en steeds goed werk had verricht’ en omdat ze zichzelf zorgen maakte ‘dat de selectie niet correct zou gebeuren’.

'Neem de volle verantwoordelijkheid'

'Ik heb een fout gemaakt en had dat niet mogen doen. Aarschot verdient een modern en objectief personeelsbeleid. Dat is absoluut nodig in het belang van de stad en haar inwoners. De klok terug draaien, kan niet meer. Maar de toekomst beter maken kan nog wel. Daarom heb ik beslist een stap terug te zetten. Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor wat ik gedaan heb. Ik heb dit in een impuls gedaan om iemand te helpen, zonder overleg met wie dan ook', aldus Verlinden in een mededeling.

Verlinden zegt zich ter beschikking te stellen 'van alle instanties die vragen zouden hebben' en 'mee te werken aan alle laakbare praktijken die in deze stad helaas de regel zijn'. Dat ze deze examenvragen doorspeelde was volgens haar ook een gevolg van het feit 'dat burgemeester André Peeters (CD&V) bij een eerder examen de juryvoorzitter opdracht gegeven had om doelbewust een kandidaat te buizen'.

'Ik besef dat het beter ware geweest om de ons-kent-ons mentaliteit in de stad Aarschot op een andere manier te bestrijden', aldus Verlinden.