Advocaat Jos B. kwaad omdat hij verhaal niet mag doen in media
Jos B. bij zijn arrestatie in Spanje. Foto: rr

Jos B., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, mag voorlopig geen contact met de buitenwereld hebben, alleen met zijn advocaat. Dat laat zijn raadsman Gerald Roethof weten. Die noemt de maatregel ‘niet in balans’.

Jos B., die gisteren door Spanje werd uitgeleverd aan Nederland in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen (15), mag de komende twee weken van de onderzoeksrechter geen contact hebben met de buitenwereld.

‘Zeer vervelend’, vindt zijn advocaat, Gerald Roethof. Die vindt de maatregel ‘niet in balans’, omdat politie, justitie en de familie van Verstappen wel over de zaak mogen praten in de media. ‘Ik wil het van mijn cliënt geschetste beeld in proportie brengen.’

Roethof mag niet vertellen hoe het met B. gaat. ‘Maar over het algemeen kan ik vertellen dat het niemand in de koude kleren gaat zitten als je behandeld wordt als een terrorist.’

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. Na een DNA-match kwam B. in beeld, maar hij bleek naar het buitenland gevlucht te zijn. Na een internationale klopjacht werd B. op 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op 50 kilometer van Barcelona.

Gisteren werd B. overgebracht naar Nederland, waar de onderzoeksrechter oordeelde dat er voldoende bezwarende elementen waren om hem meteen 14 dagen in voorlopige hechtenis te nemen.