Burgemeester Schepmans wil beleid voortzetten in Molenbeek
Foto: belga

Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Françoise Schepmans heeft haar Lijst van de Burgemeester (LVB) klaar net als de speerpunten van haar programma. Schepmans hoopt haar beleid voort te zetten na enkele tumultueuze jaren.

Uitgebreid terugkomen op de moeilijke tijden die de aanslagen met zich meebrachten in Molenbeek deed Schepmans niet bij de voorstelling van de lijst.

De Molenbeekse burgemeester is zich er van bewust dat veiligheid, werkloosheid, het plaatsgebrek in het onderwijs, de demografische groei en netheid de belangrijkste problemen blijven in haar gemeente. Met haar medekandidaten wil ze zich op deze thema’s nog eens zes jaar inzetten voor Molenbeek.

Daarvoor krijgt ze op plaats twee steun van Olivier Mahy, de huidige schepen van Netheid, Mobiliteit, Informatica en Stedenbouw. Hij is de enige schepen op de LVB. Op de derde staat Brussels Parlementslid voor Open Vld Khadija Zamouri. Zij verhuisde vanuit Koekelberg naar Molenbeek en vertegenwoordigt met huidig schepen Jan Geypers (plaats 44) de Open Vld.

‘Ik ben heel tevreden om samen met Françoise op te komen, want ze is een heel sterke vrouw’, zegt Zamouri. ‘Bij de groep van -25 jarigen is de werkloosheid met meer dan 20 procent gedaald tussen 2012 en 2017. Dat is een reëel resultaat waar Molenbeek fier op mag zijn.’

Op plaats vier staat een bekende kop met Mohamed El Bachiri, schrijver van het boek ‘Jihad van de liefde’. De lijstduwer Thierry Dailly is eveneens welbekend in Molenbeek. De voorzitter van voetbalclub RWDM staat als onafhankelijke op de LVB.