Elon Musk houdt niet op over ‘pedoduiker’
Tesla-topman Elon Musk Foto: REUTERS

De ceo van Tesla beschuldigt opnieuw één van de reddingswerkers van de Thaise voetballertjes van kindermisbruik. Musk biedt hiervoor geen enkel bewijs.

Vorige maand bood Elon Musk zijn verontschuldigingennog aan: hij had duiker Vernon Unsworth, die mee zocht naar de Thaise voetballers toen ze vastzaten in een ondergelopen grot, niet van pedofilie mogen beschuldigen. Die verontschuldiging lijkt Musk nu echter vergeten, zo blijkt uit zijn recente e-mails aan nieuwssite BuzzFeed. Daarin noemt hij de Britse duiker ‘een kinderverkrachter, die naar Thailand verhuisd is om met een 12-jarige kindbruid te trouwen’.

Musk raadt zijn contact bij BuzzFeed aan om ‘zijn contacten in Thailand te bellen om uit te vissen wat er werkelijk gaande is, en te stoppen met het verdedigen van kinderverkrachters, vuile klootzak’. Hij schreef erbij dat de e-mail off the record moest blijven, maar BuzzFeed ging daar niet mee akkoord. De ceo leverde evenwel geen bewijs voor de beschuldigingen. Ook BuzzFeed, dat effectief zijn Thaise contacten aansprak, vond geen aanwijzingen die Musk’s beweringen kunnen staven.

Niet de eerste mediastorm

Het is niet de eerste keer deze zomer dat Musk terechtkomt in een mediastorm. Enkele weken geleden kreeg hij af te rekenen met tegenvallende resultaten, productieproblemen en zijn eigen onvoorspelbaar gedrag. Zo kondigde hij, tot consternatie van aandeelhouders, op Twitter aan dat hij Tesla van de beurs wilde halen, om die claim even later weer in te trekken. In een interview met The New York Times wees Musk met een beschuldigende vinger naar uitputting. Hij zou werkweken van 120 urenkloppen en regelmatig bijslapen onder zijn bureau.

De advocaat van Unsworth spreekt de beschuldigingen - opnieuw - tegen. ‘Elon Musk kan zijn wraakzuchtige en hatelijke leugen honderd keer tweeten: het blijft een leugen.’ Het is niet duidelijk of Unsworth juridische stappen zal ondernemen. Musk liet alvast weten dat hij hoopt van wel.