Parket onderzoekt agressie op 14-jarige jongen
Ingang domein Drie Fonteinen. Foto: google

In Vilvoorde is een schoolgaande tiener maandag het slachtoffer geworden van een zware agressie door verschillende personen.

De 14-jarige jongen zou door vijf mensen in een wagen gesleurd zijn en daarna meegenomen naar het domein Drie Fonteinen, waar ze hem zouden afgeranseld hebben. Dat meldt La Dernière Heure.

Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat een klacht is ingediend bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen en dat er een opsporingsonderzoek werd geopend.

De jongen moest maandag maar een halve dag naar school. Toen zijn vader hem ‘s middags ging ophalen, hoorde hij dat zijn zoon al vertrokken was. Later bleek dat de jongen zich schuilhield in het schoolgebouw, omdat hij vreesde dat hij werd opgewacht door mensen met minder goede bedoelingen.

Afgeranseld

Nadat zijn vader vertrokken was, waagde de jongen het er toch op. Toen zou hij door vijf personen zijn meegenomen naar het domein Drie Fonteinen. Zowel onderweg als in het domein zou de jongen afgeranseld zijn tot hij het bewustzijn verloor.

Zijn aanvallers lieten de jongen achter in het domein, waarna hij op eigen kracht naar huis terugkeerde. Daar brachten zijn ouders hem naar het ziekenhuis en dienden ze een klacht in bij de politie.

De aanleiding voor de agressie zou volgens de familie liggen in een contact dat de jongen had met een meisje wiens broer deel uitmaakt van een stadsbende.