Ook Franse minister van Sport stapt op
Foto: AFP

De Franse minister van Sport, Laura Flessel, neemt ‘om persoonlijke redenen’ ontslag. Dat meldt BFM TV.

De timing van Flessel, een voormalig schermster en Olympisch kampioene, is niet toevallig: de komende uren zal er een ministerwissel aangekondigd worden nadat de Franse minister van Ecologische Transitie, Nicolas Hulot, vorige week opstapte.

Flessel laat in een mededeling weten ‘op andere manieren haar acties verder te zetten’ en ‘oude engagementen opnieuw op te pikken’. Die engagementen zijn ‘gericht op de mens, solidariteit en internationale samenwerking’.

De minister stopt na ‘een uitzonderlijk jaar’, waarin ze naar eigen zeggen ‘de basis heeft gelegd voor een ingrijpende hervorming van het Franse sportieve model’. Daarnaast heeft Frankrijk de Olympische Spelen van 2024 binnengehaald, mag het in 2023 de wereldbeker rugby organiseren en werden Les Bleus wereldkampioen voetbal in Rusland.

De minister van Ecologische Transitie, stapte vorige week op omdat hij zich binnen de regering niet gesteund voelde inzake milieubeleid. Hij lanceerde wel enkele plannen voor de lange termijn, zoals rond biodiversiteit. Maar Hulots enige overwinning was de beslissing dat er geen nieuwe luchthaven komt in Nantes. Eind vorig jaar moest hij de uitstap uit de kernenergie uitstellen en kon hij niet beletten dat de meerderheid het afgesproken verbod op het gebruik van glyfosaat in 2021 weigerde in een wet te gieten.