Elise Mertens wint moeizaam en komt zo uit tegen titelverdedigster op US Open
Foto: AP

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich vrijdag in New York geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De 22-jarige Limburgse klopte in de zestiende finales de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 23) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/4). De partij duurde twee uur en zes minuten. Het was het eerste duel tussen beide speelsters.

Mertens neemt het in de achtste finales van het US Open op tegen de Amerikaanse titelverdedigster Sloane Stephens (WTA-3). Die versloeg vrijdag de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-79) in 1 uur en 48 minuten met 6-3 en 6-4.

Mertens bereikte nog nooit de achtste finales van de US Open. De voorbije twee edities ging ze er in New York telkens in de openingsronde uit. Eerder op de dag was Mertens op het hardcourt in New York met 6-3 en 7-6 (7/4) te sterk voor de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-23).

Mertens speelde één keer eerder tegen Stephens. Twee weken terug nam de 22-jarige Limburgse in Cincinnati in de achtste finales met 7-6 (10/8) en 6-2 de maat van de 25-jarige Amerikaanse. Ook die partij werd op hardcourt gespeeld.