Voormalig ER-actrice doodgeschoten door politie
Goldman speelde drie jaar mee in de ziekenhuisserie ER

De Amerikaanse actrice Vanessa Marquez, die meespeelde in ziekenhuisserie ER, is donderdag neergeschoten door de politie en overleden aan haar verwondingen.

De politie van South Pasadena, nabij Los Angeles, gaf gehoor aan een hulpoproep toen het donderdag naar de woning van de 49-jarige actrice trok. Volgens lokale media zou Marquez de agenten hebben bedreigd met een wapen, waardoor die het vuur opende. Achteraf bleek dat het om een BB-gun ging, een speelgoedwapen.

De actrice werd minstens een keer geraakt, en bezweek later aan haar verwondingen, zo werd vandaag verduidelijkt op een persconferentie. De politie werd opgeroepen door Marquez’ huisbaas, die bezorgd was over haar gezondheidstoestand. Agenten en hulpverleners hebben eerst anderhalf uur met de actrice proberen praten, alvorens ze een (nep)wapen trok. Nog volgens de politie was het niet de eerste keer dat er een hulpoproep kwam van het adres.

Marquez vertolkte tussen 1994 en 1997 verpleegster Wendy Goldman in ziekenhuisserie ER en dook ook op in Melrose place en Seinfeld. Vorig jaar beschuldigde ze George Clooney ervan haar carrière te hebben gedwarsboomd nadat ze de racistische en seksistische opmerkingen op de set van ER had aangeklaagd. De acteur verkondigde toen in persmededeling dat hij ‘niets met casting te maken had’.

De actrice sprak in het verleden openlijk over haar depressie en mentale problemen.