Eminem dropt onaangekondigde nieuwe plaat (met knipoog naar Beastie Boys)
Foto: Interscope records
Om middernacht heeft Eminem totaal onaangekondigd een nieuwe plaat uitgebracht, Kamikaze. De release is des te verrassender omdat zijn vorige plaat, Revival, amper acht maanden geleden uitkwam.

De nieuwe plaat is geproduceerd door Dr Dre en bevat gastbijdragen van Jessie Reyez, Joyner Lucad, Royce Da 5'9. De hoes wordt alvast druk besproken: die lijkt sprekend op die van Licensed To Ill, de legendarische debuutplaat van Beastie Boys.

Die hoes toont de staart van een Boeing met het logo van de rapgroep en het vliegtuignummer ‘3MTA3’ – omgekeerd ‘Eat me’ of ‘mijn rug op’. De hoes van Kamikaze draagt de titel en daaronder het staartnummer ‘TICKU5’, omgekeerd ‘Suck it’, wat zoveel kan betekenen als ‘brute pech’ of ‘accepteer het maar’.

Dat zou wel eens kunnen betekenen dat de eeuwig boze Em niet gelukkig was met de slechte recensies van Revival, maar niet van plan is het muzikale roer drastisch om te gooien. Voor de slechte verstaanders draagt het vliegtuig ook nog het nummer FU-2, ‘fuck you too’ of ‘en jullie kunnen ook mijn rug op’.