‘Francken, Jambon en Weyts hebben beloften niet waargemaakt’
Foto: Photo News

De burgemeester van Jabbeke sluit voortaan ’s nachts de snelwegparking langs de E40 in de richting van de kust. Aanleiding voor Hendrik Bogaert, CD&V-Kamerlid en gemeenteraadslid in Jabbeke, om in Terzake hard uit te halen naar de N-VA-ministers Ben Weyts, Jan Jambon en Theo Francken.

De burgemeester van Jabbeke nam donderdag het besluit naar aanleiding van een schietincident in de nacht van dinsdag op woensdag. De snelwegparking is een geliefkoosde plek voor transmigranten die daar problemen in een vrachtwagen te klimmen in de hoop op die manier in Groot-Brittannië te komen.

‘We gaan niet langer wachten op de hekken van Ben Weyts (N-VA), de extra politiepatrouilles van Jan Jambon (N-VA) of de extra capaciteit in de gesloten centra van Theo Francken (N-VA)’, zei Hendrik Bogaert in Terzake over die beslissing. ‘We hebben besloten om het heft in eigen handen te nemen. De maatregelen die zouden worden genomen door de bevoegde ministers om de parkings veiliger te maken, laten te lang op zich wachten.’

Bogaert verwijst daarmee naar de belofte van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts om hekken te bouwen en grachten te graven aan de parkings. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon beloofde extra politiepatrouilles op de parkings. Volgens Bogaert zijn die beloften dus niet waargemaakt.

De CD&V’er zei verder nog in Terzake dat de Vlaamse of federale regering niet op voorhand werd ingelicht over het besluit van Jabbeke. ‘We zijn geduldig, maar op een bepaald moment trekken we aan de noodrem. Dat hebben we nu gedaan.’