Televisiepresentator Stéphane Pauwels houdt onschuld staande
Stéphane Pauwels tijdens het WK in Rusland Foto: BELGA

De op non-actief gezette RTL-commentator Stéphane Pauwels zegt dat hij niks te maken heeft met de homejacking waarvan hij wordt verdacht. Pauwels werd woensdag door het federale parket verhoord en weer vrijgelaten.

De advocaten van Pauwels, Sven Mary en Romain Delcoigne, melden donderdagnamiddag in een verklaring dat de beschuldiging aan het adres van hun cliënt niet stelt dat hij aanwezig was op de plaats van de misdaad, noch dat hij enig geweld zou gebruikt hebben.

Volgens de advocaten zijn die twee elementen zelfs geen hypotheses in het onderzoek. Voor de rest zullen Pauwels en zijn advocaten in het belang van het aan de gang zijnde onderzoek geen publieke mededelingen meer doen.

Intussen is Pauwels wegens zijn veronderstelde betrokkenheid bij de homejacking ook geschorst door L’Equipe, zo meldde donderdag de directeur van de Franse sportzender. Hij werd woensdag al geschorst doorRTL Belgium. Ook de ex-partner van Pauwels is in verdenking gesteld als mededader bij de homejacking in Lasne (Waals-Brabant) in 2017.

Franstalige kranten melden donderdag dat de presentator van RTL Belgium de ex-vriend van zijn toenmalige partner ‘een lesje zou hebben willen leren’. Het beoogde slachtoffer was echter niet thuis op het ogenblik van de homejacking. Wel aanwezig was een vriend. Hij werd door drie gemaskerde personen, van wie er één gewapend was, vastgebonden.