Infrabel zoekt vooral vrouwen
Foto: BELGA

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft woensdag aan Brussel-Zuid de grootste aanwervingscampagne in zijn geschiedenis gelanceerd: tegen eind 2020 wil het bedrijf nog eens 1.400 nieuwe medewerkers aanwerven.

Tegen eind dit jaar moeten goed 600 van die 1.400 nieuwe medewerkers al aan de slag zijn. De ‘ongustige leeftijdspiramide’ bij Infrabel verplicht het bedrijf tot deze campagne. Er wordt vooral naar technische profielen en vrouwen gezocht: momenteel zijn vrouwen goed voor slechts 10 procent van het personeel.

‘Er zijn niet genoeg dames bij Infrabel’, zegt topman Luc Lallemand op Radio 1. ‘Tien procent is beschamend. Op termijn is mijn ideaal om een fiftyfiftyverdeling te hebben.’

De voorbije jaren zette Infrabel al fors in op de rekrutering van nieuw personeel. Begin 2017 werd gestart met Job Days in verschillende steden. Nu zoveel medewerkers de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, heeft het bedrijf nood aan nieuw personeel. De komende tien jaar gaat een op de vier medewerkers met pensioen. Daarvoor zijn vooral technische profielen nodig, zoals elektromechanica, elektriciens en ingenieurs.

Aantrekkelijk

Tussen 1 januari 2017 en 30 juni 2018 verwelkomde het bedrijf al 1.156 nieuwe medewerkers, van wie 10 procent het bedrijf intussen wel weer verlaten heeft. Voor het spoorbedrijf is dat een laag cijfer, ‘dat lijkt aan te tonen dat Infrabel een aantrekkelijke onderneming is’.

Het bedrijf wijst onder meer op het feit dat het overal in het land aanwezig is, waardoor dicht bij huis werken mogelijk is. Daarnaast klopt het bedrijf zich op de borst over de competitieve verloning en een goede balans tussen privé en werk.

De komende dagen worden op verschillende plaatsen opnieuw Job Days gelanceerd. Bedoeling is dat geïnteresseerden na enkele testen en een medische keuring nog diezelfde dag een contract kunnen tekenen.