N-VA vreest te weinig verandering in stad Brussel
Johan Van den Driessche. Foto: belga

N-VA heeft zijn achttien kandidaten en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de Stad Brussel voorgesteld. Lijsttrekker Johan Van den Driessche ijvert ervoor dat de ‘PS-hegemonie’ doorbroken wordt, maar vreest dat de mensen de schandalen al te snel vergeten zijn.

Veiligheid, welvarendheid, aandacht voor de Nederlandstalige identiteit en een goed en transparant bestuur zijn de voornaamste speerpunten van het N-VA-programma. Johan Van den Driessche wil als lijsttrekker zijn werk van de afgelopen zes jaar in de gemeenteraad voortzetten en de vinger aan de pols houden door de Brusselaars te blijven herinneren aan ‘het wanbeleid’.

‘Er is toch de vrees dat de impact minder zal zijn, hoewel een jaar geleden de PS toch klappen kreeg. De mensen vergeten en het is zo dat de figuur van burgemeester Philippe Close minder controversieel en geloofwaardiger is. Maar dat maakt hem net gevaarlijker, want hij is even doctrinair als zijn voorgangers’, stelt Van den Driessche.

Op plaats twee en drie wordt hij gesteund door Els Butenaers, juriste bij N-VA, en Mathias Vanden Borre, raadgever op het kabinet van Geert Bourgeois. Het goed bestuur is veraf volgens Vanden Borre na een mandaat met drie verschillende burgemeesters.

‘Goed bestuur is het fundament van een stad, maar dat moet wel in functie van de burgers. We vragen dan ook volledige transparantie en inzagerecht in alle structuren, een controleorgaan op de financiën van de stad en het openbaar maken van de subsidies’, aldus Vanden Borre.