Belgische zakenman overlijdt na val uit appartement in Moskou
Foto: rr

De Belgische zakenman Bruno Charles De Cooman, vicepresident R&D bij het Russische staalbedrijf NLMK, is in mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen in Moskou. De politie beschouwt zijn dood niet als een misdrijf. Dat schrijven Russische media.

Zakenman Bruno Charles De Cooman (61) werd woensdagmiddag dood aangetroffen beneden zijn appartement. Zijn overlijden wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken en door zijn werkgever. De precieze omstandigheden blijven onduidelijk. Er is een onderzoek opgestart, aldus TASS.

De politie van Moskou verklaarde aan het Russische persagentschap TASS dat het lichaam van De Cooman ‘de karakteristieken van een val op grote hoogte’ vertoont. Zijn appartement bevond zich op de negende verdieping van een flatgebouw, maar nog volgens het agentschap werden in het appartement geen sporen van geweld aangetroffen.

Onze landgenoot werd vorig jaar benoemd als vicevoorzitter onderzoek en ontwikkeling bij NLMK. Dat is een van de vier grote staalbedrijven in Rusland. Het produceert zowat een vijfde van alle staal in het land. Het is ook de eigenaar van de staalplatenfabriek in het Waalse Clabecsq.

In een verklaring op de website van het concern wordt het overlijden van De Cooman bevestigd. ‘Zijn dood is een enorm verlies voor de groep en voor de hele sector, voor zijn vrienden en familie. Hij leverde een onschatbare bijdrage aan de ontwikkeling van de staalproductie door innovatie’, klinkt het.