Tien nachten hinder door werken Antwerpse Ring
Foto: Joris Herregods

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt dat er in september tien nachten lang hinder mag worden verwacht op de Antwerpse Ring (R1), door werken in beide richtingen aan de voegen tussen de rijstroken. Het verkeer zal er wel altijd over minstens één rijstrook beschikken.

De voegen tussen de rijstroken vangen het krimpen en uitzetten van het beton op en zijn aan vernieuwing toe. Vorig najaar werd al een deel ervan op het wegdek richting Gent aangepakt. Die werken worden nu voortgezet.

Het gaat om de rijstroken ter hoogte van Borgerhout en Berchem. Richting Nederland worden enkele lokale herstellingen uitgevoerd, voornamelijk op de rechterrijstrook tussen de Silvertoptorens en Deurne.

De werken beginnen op zondagavond 2 september. Dan zal vijf nachten lang het wegdek richting Nederland worden aangepakt, telkens tussen 21 uur en 5 uur. Richting Gent wordt er gewerkt vanaf maandagavond 17 september, eveneens vijf nachten lang. Wanneer er richting Gent gewerkt wordt ter hoogte van de op- en afrit Borgerhout, zal die tijdelijk worden afgesloten en zal het verkeer komende van de E313 over één rijstrook moeten.

De timing van de werken hangt volgens AWV wel nog af van de weersomstandigheden. De precieze te verwachten verkeerssituatie zal dagelijks worden gecommuniceerd door het AWV en het Vlaams Verkeerscentrum.