Olsen-tweeling gaat nu ook mannenmode ontwerpen
Foto: Isopix
Mary-Kate en Ashley Olsen runnen al sinds 2006 hun modelabel The Row, maar alleen vrouwen konden daar hun gading vinden. Vanaf oktober komt daar verandering in, want dan zal de bekende tweeling ook een mannencollectie lanceren.

The Row – genoemd naar de bekende Londense kleermakersstraat Savile Row – brengt op maat gemaakte stukken met een goede snit. Daar konden tot nu toe alleen vrouwen van genieten. Maar oprichters Mary-Kate en Ashley Olsen, die bekend werden met hun rolletjes in de televisieserie Full House, gaan nu ook voor mannen ontwerpen. Daarbij zal vooral gefocust worden op maatpakken, al zal de collectie ook jassen, denim, breigoed en T-shirts omvatten.

'Het is voor ons belangrijk om de mannen dezelfde basisstukken te kunnen aanbieden van een dergelijk luxueus niveau', vertelt Ashley in een mededeling. 'We gaan deze collectie op ons tempo uitrollen en luisteren naar de feedback die onze klanten ons geven.' Aan die luxe hangt ook een stevig prijskaartje. Verwacht wordt dat een pak op maat tussen de 3.400 euro en 6.600 euro zal kosten.

De zussen zijn ook het creatieve brein achter Elizabeth and James, een meer ready to wear geörienteerd label. Zo slaagden ze erin om na hun acteercarrière een nieuwe, succesvolle weg in de moderwerld in te slaan. Dit jaar wonnen ze nog de award voor Accessory designer of the year tijdens de CFDA Fashion Awards, zowat de Oscars van de modewereld.