Trump waarschuwt voor ‘gewelddadige veranderingen’ bij verlies verkiezingen
Foto: AP

Als de Democraten de Congresverkiezingen winnen, zullen ze de beleidswijzigingen die president Donald Trump doorvoerde ‘snel en met geweld’ terugdraaien. Met die waarschuwing kwam Trump op een besloten bijeenkomst voor evangelische leiders, waarvan The New York Times een audio-opname kon bemachtigen.

Op een besloten bijeenkomst van evangelische leiders waarschuwde president Trump dat de Democraten, als ze de meerderheid halen bij de Congresverkiezingen in november, ‘alles zullen terugdraaien wat we hebben gedaan, en ze zullen het snel en met geweld doen’.

‘Er wordt geweld gebruikt. Als je kijkt naar de Antifa, dat zijn gewelddadige mensen’, verwees Trump nog naar de extreemlinkse beweging in de VS.

Op de audio-opnames die de Times kon bemachtigen, is ook te horen hoe Trump vreest dat zijn aanhangers te weinig naar de stembus zullen trekken. ‘Het is de vraag of mensen gaan stemmen als ik niet op de lijst sta, en ik sta er niet op. Ik vraag jullie enkel om erop te letten dat al jullie mensen gaan stemmen.’

Bij de Congresverkiezingen staan de 435 zetels van het Huis van Afgevaardigden op het spel, net als 35 van de 100 zetels in de Senaat. Er worden ook gouverneurs gekozen in 36 van de 50 staten. Na de veroordeling van Trumps voormalige advocaat Michael Cohen en zijn ex-campagneleider Paul Manafort wordt nog meer uitgekeken naar de uitslag.