Opnieuw topjob voor oud-student Antwerpse modeacademie
Foto: jeroen hanselaer

Nina Ricci heeft met Rushemy Botter, vorig jaar afgestudeerd aan de Antwerpse academie, en Lisi Herrebrugh een nieuw ontwerpersduo gevonden.

Nina Ricci – eigendom van de Spaanse groep Puig, die zich recent ook inkocht bij Dries Van Noten – moest na het vertrek van Guillaume Henry op zoek naar een nieuwe creatief directeur. Het werd er niet een, maar twee. Het modehuis maakte vandaag bekend dat het Nederlandse koppel Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh voortaan de creatieve richting van het modehuis bepaalt.

Botter studeerde pas vorig jaar af aan de Antwerpse Modeacademie, maar zette zich samen met Herrebrugh, die haar studies een jaartje eerder voltooide aan het Amsterdam Fashion Institute, al snel op de kaart door het modefestival van Hyères te winnen. Samen lanceerden ze het kledinglabel Botter vanuit hun atelier in Antwerpen.

Dat het koppel een mooie toekomst wacht in de modewereld hadden velen al gezien. Botter, geboren in Curaçao, werd op de Belgian Fashion Awards ook al uitgeroepen tot de meest beloftevolle afgestudeerde van de Belgische modescholen.

 

Hyeres Festival 33 ?? Brother @abtheleader - @lauregrandon @jeanpierreblanc1 - @lisiherrebrugh

A post shared by BOTTER (@rushemybotter) on