MIVB zet chauffeur met nazitatoeage aan de deur
Foto: BELGA

Een chauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is ontslagen omdat hij op een personeelsfeestje trots zijn neonazitatoeages toonde. Op zijn arm staat onder andere '88' getatoeëerd, wat staat voor 'Heil Hitler'.

Olivier B. heeft al meer dan 25 dienstjaren bij de MIVB. Een chauffeur met een vlekkeloze staat van dienst. Maar maandag is hij op staande voet aan de deur gezet. Niet voor een zware fout tijdens zijn dienst. Tijdens een van de hittegolven deze zomer daagde Olivier B. tijdens een personeelsfeestje in de stelplaats in Oudergem plots op in short en marcelleke en konden collega’s niet naast zijn opvallende tatoeages kijken, weet Het Laatste Nieuws.

Op zijn arm staat onder andere '88', verwijzingen naar de achtste letter van het alfabet, de H. De 'HH' staat voor 'Heil Hitler'. Verder heeft hij een tatoeage van een adelaar met gespreide vleugels, het teken van het Derde Rijk, op zijn gespierde armen. Collega’s namen foto’s en die belandden bij de directie.

'Dit strookt totaal niet met onze waarden', zegt de MIVB, die beklemtoont dat er nooit klachten waren in de 26 jaar dat de chauffeur voor het bedrijf werkte.

Advocaat arbeidsrecht Peter Stroobants zei woensdagmorgen op Radio 1 dat de MIVB het volgens hem mogelijk nog moeilijk zal krijgen om het ontslag te verdedigen als de man naar de rechtbank stapt. De vraag is, zegt Stroobants, of hij daar ook op het werk mee te koop liep of alleen op dat privéfeestje. Of de tatoeage met andere woorden te zien was als hij zijn uniform droeg.