Gezinsdrama: vrouw doodt drie kinderen en probeert zelfmoord te plegen
Foto: tlg

De politie en het parket onderzoeken het overlijden van drie jonge kinderen in het West-Vlaamse Varsenare (Jabbeke). Volgens de eerste vaststellingen bracht de moeder hen dinsdagnacht om het leven.

De 30-jarige vrouw, een verpleegster op de dienst neonatologie in een ziekenhuis uit de buurt, probeerde dinsdagnacht uit het leven te stappen. Omstreeks 2 uur reed ze met haar wagen tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. De vrouw overleefde de klap en vertelde aan de toegesnelde hulpdiensten dat ze haar kinderen iets had aangedaan. Daarna werd ze in het ziekenhuis opgenomen, waar ze werd gearresteerd.

In het huis van de vrouw werden de levenloze lichamen van haar drie jonge kinderen teruggevonden. Het gaat om een meisje van vier, een jongetje van twee en een baby van amper drie maanden oud, ook een jongetje. Alle hulp kwam voor hen te laat.

Het is voorlopig niet duidelijk waarom de vrouw haar kinderen precies om het leven bracht, ze wordt zo snel mogelijk verhoord door de speurders.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.