David Goffin (ATP 10) heeft zich dinsdag zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De 27-jarige Luikenaar klopte in de eerste ronde de Italiaan Federico Gaio (ATP 242). Na 2 uur en 23 minuten won Goffin in drie sets: 6-2, 6-4 en 7-6 (7/5).

Onze landgenoot neemt het in de tweede ronde op tegen de Nederlander Robin Haase (ATP 49). Die was dinsdag in vijf sets (4-6, 4-6, 6-3, 6-1 en 6-3) de betere van de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 79).

Flipkens spreekt na overwinning van "mooie verrassing"

Kirsten Flipkens (WTA 57) had zich dinsdag ook al geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De 32-jarige Kempense klopte in de eerste ronde de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 25) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/3). De partij duurde twee uur Flipkens kijkt in de tweede ronde de Servische Aleksandra Krunic (WTA 49) in de ogen.

Flipkens had bij haar wedstrijd in de eerste ronde naar eigen zeggen "niets te verliezen". Dat ze Vandeweghe in twee sets (uitschakelde, is dan ook "een mooie verrassing", zegt ze in een reactie.

"Ik had de voorbije weken niet zo goed gespeeld en wist daardoor niet goed wat te verwachten. Vorig jaar bereikte Vandeweghe hier de halve finales, maar ik wist dat ze problemen had met haar enkel. Hoe dan ook had ik niets te verliezen", reageert de 32-jarige Kempense.

Vandeweghe liep in Wimbledon een enkelblessure op, die vorige week opnieuw de kop opstak in New Haven. Tijdens de wedstrijd tegen Flipkens op Flushing Meadows riep ze ook meerdere keren de hulp in van haar kinesist. "Ik wist dat ik een kans zou hebben als ik haar spel kon ontregelen", aldus nog Flipkens. "Uiteindelijk was mijn opslag goed en heb ik een heel goede westrijd gespeeld."

Alison Van Uytvanck (WTA 39) en Yanina Wickmayer (WTA 94) sneuvelden eerder dinsdag in de eerste ronde in New York. Elise Mertens (WTA 15) veroverde maandag wel haar ticket voor de tweede ronde. De Limburgse neemt het daarin op tegen de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 72).

Exit Bemelmans

Ruben Bemelmans (ATP 128) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De 30-jarige Limburger raakte in de eerste ronde niet voorbij de Spanjaard Jaume Munar (ATP 85). Hij verloor in vijf sets: 7-5, 3-6, 6-7 (3-7), 6-2 en 1-6. De partij duurde maar liefst 4 uur.

In de tweede ronde wacht voor Munar de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 13). Die klopte zijn landgenoot Federico Delbonis (ATP 111) in drie sets: 6-2, 7-6 (8/6) en 6-2.

Bemelmans sneuvelde eigenlijk al in de laatste kwalificatieronde, maar werd na het forfait van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP 73) opgevist voor de hoofdtabel.