Verdachte moord op agent Spa ‘kan zich niets meer herinneren’
Collega’s van het slachtoffer leggen kransen Foto: Photo News

De zondag opgepakte verdachte van de moord op politieagent Amaury Delrez in Spa is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord en poging tot moord. Tijdens zijn ondervraging heeft hij verklaard zich niks meer van de feiten te kunnen herinneren. Volgens het parket lijkt het er alvast op dat hij onder invloed was.

Na een uitgebreid verhoor heeft de onderzoeksrechter maandagavond besloten tegen Yvo T. een aanhoudingsbevel uit te vaardigen. Hij wordt beschuldigd van de moord op Delrez en poging tot moord op een andere agent, meldt het parket van Luik, afdeling Verviers, in een persbericht. Deze vrijdag verschijnt T. voor de raadkamer.

Tijdens zijn verhoor zou T., een Nederlander gbeoren in 1982,  aan de onderzoekers hebben verklaard last te hebben van een ‘zwart gat’. Hij zou niet meer weten wat zich zaterdagnacht heeft afgespeeld vanaf het moment dat hij het café Le Havana in Spa verliet tot op het moment waarop hij werd gearresteerd. Tegenover de onderzoeksrechter beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Volgens het parket lijkt alles er inderdaad op te wijzen dat de man op het moment van de feiten onder invloed was van alcohol, drugs en/of geneesmiddelen. Er wordt nu gewacht op de resultaten van het toxicologisch onderzoek.

Het parket van Luik bevestigt verder dat het Europese aanhoudingsmandaten heeft uitgevaardigd voor de twee verdachten die maandag in Nederland konden worden aangehouden. Het gaat om de broer en een vriend van T.. Er wordt nog verder onderzocht in hoeverre zij betrokken zijn geweest bij de schietpartij. Ook naar het wapen dat is gebruikt bij de schietpartij wordt nog steeds gezocht.

Slachtoffer donderdag begraven

De afscheidsplechtigheid voor politieagent Delrez vindt donderdag om 14 uur plaats in de kerk van Theux, meldt de lokale politie.