CD&V zonder algemeen programma naar Brusselse verkiezingen
Benjamin Dalle Foto: Photo News

CD&V Brussel heeft maandag zijn Brusselse kandidaten en zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voorgesteld. CD&V heeft kandidaten in alle negentien Brusselse gemeenten en komt in Anderlecht op met een eigen open lijst.

Er is geen algemeen programma, want de CD&V-kandidaten stemmen hun krachtlijnen per gemeente af op de lokale context.

In totaal treedt CD&V in Brussel naar voren met 67 kandidaten, verdeeld over de negentien Brusselse gemeenten. Momenteel zetelen de christendemocraten in vier Brusselse gemeenten in het schepencollege, met een schepen in Sint-Agatha-Berchem, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en een OCMW-voorzitter in Jette. Dat aantal moet naar omhoog, maar een cijfer willen ze er niet op plakken.

De grootste troeven van de CD&V-kandidaten moeten hun nabijheid en lokale focus worden. ‘Respect’ lijkt daarbij het codewoord. ‘We willen onze lokale mensen en kandidaten geen programma opleggen of nationale kopstukken opdringen. In elke gemeente hebben ze zelf gekeken welke thema’s prioritair zijn en dat kan heel divers zijn’, stelt Benjamin Dalle, voorzitter van CD&V Brussel en derde op de lijst cdH-CD&V+ in Molenbeek.

‘Er zijn zaken die terugkomen zoals respect voor de verschillende diensten en voor elkaar. Ook de buurten centraal stellen is erg belangrijk. Zo kwamen we al met een groenplan en er volgt binnenkort een kindplan. Verkeersveiligheid en schone lucht worden ook belangrijke thema’s in onder meer Schaarbeek en de stad Brussel’, aldus Dalle.