Te Gek!? zoekt mensen met #Sterkekop
Foto: Te Gek?!

Te Gek!?, het initiatief bedoeld om psychische problemen bespreekbaar te maken, zoekt zo veel mogelijk mensen die willen deelnemen aan een nieuwe internetuitdaging.

Jan Hautekiet, Eline De Munck, Dirk De Wachter, Guy Swinnen en Jean Blaute deden het al. En nu daagt Te Gek!? ook u uit op Instagram of andere sociale media een foto of kort filmpje te posten waarbij u op uw hoofd staat, met daarbij de volgende vermelding: ‘Geestelijke gezondheid meer bespreekbaar maken? Daar zet ik uiteraard mijn schouders onder! Zorg jij ook voor een #Sterkekop? @projecttegek’

De aftrap van de nieuwe campagne van Te Gek!? valt samen met de Belcanto Classic. De wielerwedstrijd, die maandagavond in Westouter wordt gereden, staat dit jaar voor de vierde keer in het teken van het project Te Gek!?

Er werd voor deze editie een samenwerking opgezet tussen Te Gek!?, de Belcanto Classic, het organiserend comité Captains of Cycling en de wielerploeg Lotto-Soudal. ‘Nadat Club Brugge dit seizoen Te Gek!? reeds uitkoos als goed doel, zal nu ook de wielerploeg Lotto-Soudal de boodschap van Te Gek!? mee uitdragen. Door nu ook met professionele sportclubs samen te werken, krijgt Te Gek!? de mogelijkheid om bij een nieuw, breed publiek geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken’, klinkt het.

Naast de ploeg van Te Gek!? en het vijfhonderdkoppige wielerpeloton zullen ook Te Gek!?-ambassadeurs Jan Hautekiet, Bart Schols en Rick de Leeuw aan de Belcanto Classic deelnemen. Zij zullen uit de wind worden gezet door onder meer Lawrence Naesen en Enzo Wouters van de wielerploeg Lotto-Soudal. Bij de start van de koers zal door de deelnemers voor een #Sterkekop worden gezorgd.