Twee belangrijke getuigen van schietpartij Spa melden zich bij politie
De straat waar de schietpartij plaatsvond Foto: BELGA
Het parket van Luik was op zoek naar twee getuigen van de schietpartij waarbij een politieagent werd doodgeschoten in Spa. De politie laat via Twitter weten dat de getuigen zich gemeld hebben.

Volgens de politie gaat het om ‘twee zeer belangrijke getuigen’ van de doodslag op de politieagent. De speurders vroegen met aandrang aan de getuigen zich te melden, en dat hebben ze ook gedaan.

 

Schietpartij

De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen voor een caféruzie. Drie Nederlanders die bij de feiten betrokken waren, vertrokken eerst te voet en stapten nadien in een taxi. Die werd uiteindelijk tegengehouden door agenten voor een controle. Daarbij loste een inzittende een schot.

In de taxi zaten op het moment van de feiten vijf klanten. ‘Drie van deze klanten zouden uiteindelijk betrokken zijn bij de feiten. Zij waren even vóór het schietincident ingestapt’, zegt de politie in een opsporingsbericht. ‘De twee andere klanten werden een half uur voordien opgepikt in Francorchamps door diezelfde taxi en zaten op het moment van de schietpartij nog steeds in deze taxi.’

De 38-jarige hoofdinspecteur Amaury D. kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk Ivo T. verwondde. Die verdachte werd rond 9.30 uur opgepakt in Spa. Het verhoor van de Nederlander bracht nog geen klaarheid.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan daarnaast contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.