Bij een vuurgevecht in een gamerscafe in Florida vielen drie doden, inclusief de dader. Dat heeft de sheriff van Jacksonville, Mike Williams, zondagavond gezegd. De dader handelde volgens de sheriff alleen.

 Daarnaast raakten minstens elf mensen gewond, van wie er negen schotwonden hebben. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk, maar de dader handelde alleen. 'We hebben één verdachte in deze zaak. De man is ter plekke overleden', aldus de sheriff van Jacksonville, Mike Williams. 'Het gaat om een blanke man en op dit moment proberen we zijn identiteit te bevestigen.'

Toernooi

In het GLHF gamecafé, een van de zaken in het uitgaanscentrum, vond een gametoernooi plaats. Een groep mensen was er bijeen om samen het spel Madden 19 te spelen, een game waarbij american footballploegen het tegen elkaar opnemen. Er stond 5.000 dollar prijzengeld op het spel.

Het evenement was ook live te zien op het streamingplatform Twitch. Tijdens het commentaar op het spel waren door de microfoon van de spelers meer dan tien schoten te horen. 

'Dit is een afschuwelijke situatie', reageerde EA al op Twitter. 'Ons diepste medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.'

In een twitterpost kort na het incident zegt Drini Gjoka, een van de favorieten voor de zege, dat hijzelf een kogel in zijn duim kreeg. 'Ik heb veel geluk gehad'. Een andere deelenemer, Chris McFarland, zegt dat hij er met een schram is vanaf is gekomen.