Serena Williams mag catsuit niet meer dragen op Roland Garros
Foto: EPA-EFE

De zwarte bodysuit met roze band die Serena Williams dit jaar droeg tijdens Roland Garros, zal op de volgende editie niet meer te zien zijn. De organisatoren van het Franse grandslamtoernooi vonden de uitrusting erover.

De veelbesproken catsuit die Serena afgelopen zomer droeg op Roland Garros, zal in 2019 in de kast moeten blijven. ‘Zo’n pakje gaan we niet meer aanvaarden’, meldt de voorzitter van de Franse tennisbond, Bernard Giudicelli, in de septemberuitgave van Tennis Magazine. ‘Soms kan je de grens overschrijden. Je moet respect hebben voor het spel en de omgeving.’

Voor de eerste grand slam sinds de geboorte van haar dochter Olympia, droeg Williams op Roland Garros een zwart pak dat verwees naar de film Black Panther. Daarin draagt het hoofdpersonage een soortgelijke outfit. ‘Ik voel me als een krijger in dit pak, een soort superheld’, aldus Williams, die haar outfit als ‘plezierig en praktisch’ omschreef.

De 23-voudige grandslamkampioene benadrukte ook dat het pak voor een betere bloeddoorstroming zorgde. Na de geboorte van haar dochter kende Williams medische complicaties. Ze had daarbij onder andere last van bloedklonters.