Homofobe schepen uit PS gezet
Foto: BELGA

De PS heeft de partijkaart van Henri Huygen, de voormalige PS-schepen in het Luikse Ans, ingetrokken wegens homofobe uitspraken.

Op een lokaal feest daagde Huygen zijn MR-collega’s uit door een aantal vrouwelijke danspasjes uit te voeren bij hun tafel, zeggende dat ‘men dit bij de MR gewoon is’. Hij alludeerde daarmee op de geaardheid van MR-schepen Thomas Cialone.

Huygen, nota bene bevoegd voor Gelijke Kansen, ging daarna volgens het persagentschap Belga nog een stap verder door te stellen dat ‘relaties tussen mannen onnatuurlijk zijn’. Hij herhaalde die woorden later ook tegen Cialone zelf.

Die laatste liet zaterdag al weten dat hij een klacht ging indienen. Dinsdag meldde het Luikse parket dat het een gerechtelijk onderzoek heeft geopend naar Huygen.

Zelf spreekt Huygen van valse beschuldigingen. Toch kondigde de politicus zondag al aan dat hij ontslag zou nemen als schepen voor Gelijke Kansen en zou afzien van zijn kandidatuur voor de PS bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij stond op de 5de plaats van de lijst.