Man steekt moeder en zus dood in Frankrijk
Foto: EPA-EFE

In Trappes, een stadje ten westen van Parijs, zijn twee personen om het leven gekomen bij een steekpartij. De aanvaller is geneutraliseerd, zegt de politie.

De 35-jarige Kamel S. heeft verschillende mensen in Trappes aangevallen met een mes. Twee van de slachtoffers, zijn moeder en zus, zijn overleden. Ook een voorbijganger raakte gewond.

Na de aanval heeft de man zich volgens politiebronnen een tijdje verscholen in het familiehuis in de rue Camille Claudel. Hij was gewapend met messen en zou geroepen hebben: ‘Allahu Akbar, als jullie binnenkomen, dan maak ik jullie van kant.’ Toen hij rond 10.20 uur weer buitenkwam en de politie bedreigde, heeft de politie de man doodgeschoten.

Toen de politie het huis binnenging, vonden ze de lichamen van de moeder en de zus.

De dader had volgens minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb zware psychische problemen. Hij stond op een lijst van de politie omdat hij eerder al sympathieën voor terreurbewegingen had geuit, bevestigde de minister op een persconferentie. Maar de onderzoekers denken eerder in de richting van een familieruzie dan aan een link met een terreurorganisatie, ondanks een opeising van IS. De politie hecht weinig geloof aan de opeising. ‘Ze eisen alles op, dat is geen criterium om over terrorisme te spreken’, zegt een politiebron aan Le Parisien.