De rechtbank bijt de spits af
‘De rechtbank’. Foto: Vier
Het eerste najaarsprogramma van Vier bijt vanavond de spits af. Of u kunt naar Baltimore reizen, natuurlijk.

1. OH, BALTIMORE!

Canvas 20.20-21.00 uur

Wie ooit de HBO-reeks The Wire zag, weet dat je tien jaar geleden in de straten van de stad Baltimore struikelde over de daklozen, de drugsdoden en de vermoorde bendeleden. Björn Soenens ging kijken of er intussen beterschap is. Weinig, zo blijkt.

2. DE RECHTBANK

Vier 20.35-21.40 uur

Vier lanceert zijn nieuwe programma’s dit najaar druppelsgewijs. De rechtbank bijt de spits af. Wat heet nieuw: dit uitstekende Woestijnvisprogramma is al aan zijn achtste seizoen bezig, edelachtbare.

3. SIGN OF THE TIMES

NPO 2 22.45-23.35 uur

In het liedje ‘Flawless’ van Beyoncé zitten citaten uit ‘Why we should all be feminists’, de TED-talk van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie (spreek uit als: ‘Chimamanda Ngozi Adichie’). Probeer die naam te onthouden: ze is vanavond het onderwerp in een documentairereeks over vrouwen die strijden voor een betere wereld.

4. ALL THINGS TO ALL MEN

Caz 20.40-22.05 uur

Wanneer de professionele inbreker Riley wordt ingehuurd om de ultieme misdaad te plegen, wordt hij onbewust onderdeel van een dodelijk kat-en-muisspel tussen politierechercheur Jonathan Parker en de beruchte Londense misdaadbaas Joseph Corso. Parker is vastbesloten om Corso in te rekenen en zijn heerschappij te beëindigen. Zonder dat Riley het beseft, loopt alles al snel uit de hand en is niets meer wat het lijkt.