Toeriste valt van cruiseschip en overleeft tien uur in zee
Foto: AFP

Een Britse toeriste heeft zo’n tien uur lang in de Adriatische Zee overleefd nadat ze ’s nachts van een cruiseschip was gevallen. ‘Dat ze aan yoga doet, heeft haar zeker geholpen.’

De Britse vrouw viel overboord van het cruiseschip Norwegian Star, dat onderweg was van de Kroatische stad Pula naar de Italiaanse stad Venetië. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag toen het schip al zo’n honderd kilometer van de kust verwijderd was.

Het cruiseschip maakte rechtsomkeer en startte meteen een zoektocht in samenwerking met de Kroatische kustwacht.

Tien uur in zee

Uiteindelijk bracht Kay Longstaff (46) tien uur in zee door alvorens ze gevonden werd door de reddingsdiensten. Ze bevond zich op amper 1,3 kilometer van de plaats waar ze in het water was gevallen.

Aan een reddingswerker vertelde ze hoe ze al die tijd overleefd had in het water. ‘Dat ze aan yoga doet, heeft haar zeker geholpen’, klinkt het. ‘Daardoor was ze in goede conditie. En tijdens de nacht zong ze liedjes om zich warm te houden.’

Het water waarin ze lag, was ongeveer 20 graden. Volgens de kustwacht dankt ze haar leven ook deels aan die hoge temperatuur van het zeewater.