Drie mensen opgepakt na nieuwe incidenten in opvangcentrum Haren
Foto: BELGA

De politie kreeg in een week tijd drie oproepen voor incidenten in het opvangcentrum voor migranten ‘la Porte d’Ulysse’ in Haren. Dat bericht La Dernière Heure, het nieuws is bevestigd door de politie van de zone Brussel-Elsene.

Drie mensen die in het centrum verbleven, zijn opgepakt. Een veiligheidsagent moest naar het ziekenhuis. Hij is acht dagen werkonbekwaam.

De politie moest dinsdagavond een eerst keer tussenkomen omdat mensen die niet gewenst waren, niet wilden vertrekken. Toen werd niemand opgepakt. Bij een tweede incident donderdag werd een werknemer geslagen met stoelen en stokken. Twee mensen werden opgepakt.

Vrijdag weigerde een persoon de keuken te verlaten, hoewel die verboden toegang is. Hij had een groot keukenmes bij zich. Een veiligheidsagent slaagde erin dat mes af te nemen, maar kreeg daarop een projectiel naar het hoofd geworpen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en is acht dagen werkonbekwaam.

Niet eerste incidenten

Mehdi Kassou, woordvoerder van het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen, zegt dat er in het opvangcentrum zowel migranten als daklozen verblijven. ‘We hebben een sanctiesysteem dat voor iedereen hetzelfde is. Mensen die zich agressief gedragen of die drugs gebruiken, worden drie dagen uit het centrum gezet. Gebeurt het nogmaals, dan worden ze definitief geweigerd.’

Het zijn niet de eerste incidenten in het opvangcentrum. Eind vorige maand moest het een nacht lang sluiten na opstootjes met een groep van ongeveer twintig agressieve personen die onder invloed waren van drank, drugs of medicatie.