Na Greipel verlaat ook Nederlandse sprinter Lotto Soudal: “Wil opnieuw mijn eigen kans gaan”
Foto: BELGA

EF Educaton First-Drapac heeft zaterdag aangekondigd dat de Nederlander Moreno Hofland het team in 2019 zal vervoegen. De 26-jarige snelle man verlaat zo Lotto Soudal na twee seizoenen. Voordien reed hij in Nederlandse loondienst bij Belkin (2013-2014) en LottoNL-Jumbo (2015-2016).

Hofland kwam als een groot talent over naar de profs en liet meteen zijn kunnen zien met etappezeges in onder meer Parijs-Nice, de Ruta del Sol en de Ronde van Utah. Hij schreef ook het eindklassement in de Ronde van Hainan op zijn naam. De laatste drie seizoenen werd het echter steeds stiller rond de Nederlander. “Ik had de voorbije jaren verwacht meer voor mezelf te mogen rijden”, komt Hofland zelf met een verklaring. “Meestal reed ik in dienst. Volgend jaar wil ik zowel mijn eigen kansen kunnen gaan als kopmannen Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld helpen in de klassiekers. Ik ben een getalenteerd sprinter, maar heb dat de voorbije twee jaar niet kunnen laten zien.”

“Moreno toonde zich vroeg in zijn carrière een grote belofte, maar kwam de voorbije jaren terecht in een rol als lead-out voor André Greipel”, bevestigde teambaas Jonathan Vaughters. “Hij verloor een beetje zijn killerinstinct en dat willen we hem nu terug proberen te geven.”

Met Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck rijden op dit moment twee landgenoten voor het Amerikaanse WorldTour-team.