Sofi Tukker De nieuwe macarena is daar!
Foto: Koen Bauters
Hoe krijg je een tent vol vermoeide feestgangers aan het dansen om twee uur ‘s middags, wanneer buiten het stralende zonnetje en een katerverdrijvend pizza-ontbijt lonken? Door te doen wat het New Yorkse danceduo Sofi Tukker deed: je niets aantrekken van dat vroege uur en optreden alsof het al tien uur ‘s avonds was en het feestje een halfuur geleden al had moeten beginnen.

De beats die dit duo had meegebacht, pasten in de categorie ‘oldskool’. Sofi Tukker heeft goed geluisterd naar het soort dancepop dat in de jaren negentig zegevierde. ‘Batshit’ was schatplichtig aan Right Said Fred, en Tucker Halpern (want zo heet de mannelijke helft van Sofi Tukker in het echt) herhaalde dat vervormde baritonstemmetje nog eens in afsluiter ‘Best friend’. 

Macarena-toestanden

En dan moest hun dansje nog komen. Voor wie dacht dat Macarena-toestanden voorgoed afgedaan hadden: zo’n makkelijk dansje dat iedereen kan uitvoeren wérkt nog altijd, hoor. Het was iets met vingerwijzen en side-steppen en handje-zwaaien, en het blonde jongetje dat Sophie Hawley-Weld (want zo heet de vrouwelijke helft van Sofi Tukker in het echt) op het podium gevraagd had om met haar mee te dansen, zat met zijn been in het gips maar beleefde desalniettemin de tijd van zijn leven. 

De tijd van je leven beleven op een zonnige vrijdagmiddag in augustus, met dank aan twee New Yorkers die het beste van zichzelf gaven: hoe mooi is dat? Wat een heerlijk positief en opzwepend concert!