Hevige regens en daaropvolgende overstromingen eisten in de deelstaat Kerala tot nu toe 324 doden. Dat tweet Pinarayi Vijayan, de premier van Kerala.

Kerala’s ergste overstroming in 100 jaar maakte sinds 8 augustus al 324 dodelijke slachtoffers. Een deel van de slachtoffers kwam om door een aardverschuiving. 223.139 mensen zouden zich in meer dan 1.500 opvangkampen bevinden, aldus de premier. Het water bedreigt nu bovendien enkele opvangkampen.

Vijayan heeft het ministerie van Defensie om extra helikopters gevraagd. ‘In bepaalde regio’s zijn reddingen via de lucht de enige optie. Duizenden mensen zitten vast in onbereikbaar gebied.’ De Indiase minister-president Narendra Modi liet via Twitter weten dat hij vandaag naar Kerala afreist. De regens zouden ten vroegste zaterdagavond afnemen.

Kerala, een deelstaat in het zuidwesten van India, is een populaire toeristische bestemming. De regio rond Aluva werd het zwaarst getroffen, en de luchthaven van Kochi zou tot 26 augustus gesloten blijven. De overstromingen hebben het vlieg-, trein- en wegverkeer op verschillende plaatsen verstoord. Toeristische bestemmingen, zoals Munnar en Ponmudi, zijn zogoed als onbereikbaar.