Brand in stelplaats MIVB in Anderlecht
Foto: Belga

In Anderlecht is vrijdagvoormiddag brand uitgebroken in een stelplaats van de MIVB, aan de Industrielaan. Het vuur brak uit in een bus van de openbaarvervoersmaatschappij en is overgeslagen naar de dakisolatie, waar het nu verder smeult. De brandweer is ter plaatse en heeft de situatie onder controle. Eén MIVB-werknemer raakte lichtgewond.

De brand brak rond 8.40 uur uit in een van de bussen van de MIVB waaraan gewerkt werd. Dat melden de Brusselse brandweer en de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). De blusinstallatie trad meteen in werking en de brandweer was snel ter plaatse, waardoor het vuur in de bus snel geblust was, maar het vuur sloeg over naar de isolatie van het dak van de stelplaats. Vlammen zijn er niet te zien, maar wel een grote rookontwikkeling. De Civiele Bescherming is ter plaatse om metingen uit te voeren, maar uit de eerste gegevens zou blijken dat de rook niet giftig is.

Bij de brand raakte één werknemer van de MIVB licht bevangen door de rook. Die man werd overgebracht naar het Erasmus-ziekenhuis.