Officieel: De Bruyne drie maanden buiten strijd
Kevin De Bruyne moet niet geopereerd worden, maar zal wel drie maanden buiten strijd zijn. Dat is de conclusie nadat de Rode Duivel gisteren op en af naar Spanje vloog om zich in Barcelona te laten onderzoeken door de wereldvermaarde kniespecialist Ramon Cugat.

De speler van Man City blesseerde zich op training aan de rechterknie. Man City communiceerde vrijdag dat King Kev drie maanden buiten strijd is. De ligamenten in de rechterknie van de Rode Duivel zijn geraakt.

Eind januari 2016 liep De Bruyne al eens een vergelijkbare blessure op. Toen bleef hij negen weken aan de kant. De Bruyne begon in de seizoensopener tegen Arsenal (0-2 winst) op de bank en viel na 60 minuten in.

Een eventuele serieuze blessure van De Bruyne zou een stevige streep zijn door de plannen van City-trainer Pep Guardiola. De Spanjaard is erop gebrand The Citizens een tweede titel op rij te bezorgen en rekent hiervoor op draaischijf De Bruyne. Op de tweede speeldag ontvangen Vincent Kompany en co Huddersfield Town.

Streep door interlands

Ook bondscoach Roberto Martinez zal zijn sleutelspeler moeten missen voor de eerste fase van de nieuw opgerichte Europese interlandcompetitie Nations League. België speelt zijn vier groepswedstrijden in september, oktober en november 2018.