Rejjie Snow: Charmante stuiterbal
Foto: Koen Bauters
Hij komt uit Dublin maar dat hoor je er niet aan. Het rapaccent van Rejjie Snow klinkt op-en-top Amerikaans. Behalve wanneer hij in het Frans zingt, zoals in ‘Désolé’, dat hij dan uitspreekt als ‘dèssowleej’. Schattig, en het past ergens ook wel bij het persona van de fijnbesnaarde ‘lover man’ dat Snow graag aanneemt.

Die liefdesman haalde zijn beste slow jams boven om het publiek in de Lift te verleiden en te plezieren. Missie al snel geslaagd: Snow kreeg, toen hij daar om vroeg, meteen een welgemeende ‘hell yeah!’ van de crowd en tijdens ‘Egyptian luvr’ brulde menig koppeltje de zin ‘I want you to stay forever’ mee. Dat is dan ook een fijne zin om tegen je lief te zeggen. 

Lekkere vuile trapbeat

Rejjie Snows handelsmerk is die warme soulvonk die zijn tracks aanwakkert, maar hij bleek hij ook niet vies van een lekkere vuile trapbeat. Van daar ging het dan weer helemaal terug naar een funky slowjam à la The Roots. Dat waren nogal ver uit elkaar liggende invloeden, waardoor dit soms meer een dj-set leek dan een coherent concert.

Iemand was hem ook vergeten te vertellen dat hij in Hasselt stond. Maar ‘Brussels’ liet dat niet aan zijn hart komen en danste gelukkig gewoon door.