Dua Lipa: Pakt net niet helemaal
Foto: Koen Bauters
Is Dua Lipa klaar voor Pukkelpop? Beter dan twee jaar geleden, maar toch minder dan op Tomorrowland.

Nog maar een paar weken geleden pakte Dua Lipa netjes Tomorrowland in. We waren benieuwd of Pukkelpop even gemakkelijk zou zwichten voor de charmes van de Brits-Kosovaarse. Twee jaar geleden viel ze hier nog wat licht uit, maar toen had ze niet genoeg materiaal voor een solide set. Niet alleen is dat ondertussen anders, in die set zitten ook een stuk of vijf kleppers van hits. En de wei stond vol tienermeiden die speciaal voor haar gekomen waren, alsmede de enkele geilaard met een bordje 'Dua kiss my Lippa'.

Lipa is ook een sympathieke verschijning, die ons meteen op het hart drukte dat we zouden moeten dansen en zingen om het optreden te laten slagen. Achter haar stond een band van oude rotten om ervoor te zorgen dat dit niet nodig was. En twee gloedvolle zangeressen die meestal de zanglijn van Lipa dubbelden. Want zeer vast zingt die niet, al.weet ze het maximum uit haar prettig diep timbre te halen: ze pruilde bijvoorbeeld op topniveau.

Veel kleine gestes

Maar de wei ontplofte nog niet tijdens 'I could be the one', zelfs al dook Lipa het publiek in voor handjes en selfies. Veel kleine gestes - Lipa die zich in slow motion het haar uit de ogen wrijft, of een heupzwaai doet op maat van een drumroffel - gaan verloren als ze niet op het videoscherm worden uitvergroot. Of zelfs als ze groot worden geprojecteerd.

Bij 'Hotter than hell' was het hek wel van de dam. Dat is dan ook een prima meebrulhit. De banale ballad 'Scared to be lonely' zou daarna niet mijn keuze geweest zijn, en de choreografie waarbij een danseres haar omhelsde, pakte niet bij daglicht, hoe mooi het grote videoscherm ook zonsondergang-roze kleurde.

'IDGAF' was natuurlijk wel prijs. Lipa, die even het podium was afgelopen alsof ze ons om bisnummers zou laten roepen, keerde terug naar een zee van middenvingers. Voor de leek: daar had ze om gevraagd, dus dat was een triomf. Leuk concert, maar net nog een maatje te klein voor dit podium op dit festival op dit uur van de dag.