Yung Nnelg: Moshen met de glimlach
Foto: Koen Bauters

‘Ik heb één nieuw nummer, dus dat gaan we even repeteren’, plaagde Yung Nnelg op Pukkelpop vlak voor hij aan ‘ja ja ja ja’ begon. Als de lat zo hoog blijft liggen, blijven wij supporteren.

De Amsterdamse hiphopper Yung Nnelg heeft de mooiste video’s - check de anime bij zijn nummer ‘Tetsuo’ als u ons niet gelooft. En een fijne flow, soms laidback, vandaag meer opzwepend: hij wil over drie jaartreden in de Ziggo Dome. Die Lift moest dus voor de bijl: voor de junge Glenn Ascension geen uitvluchten over het ondankbare uur of de snikhete, halfvolle tent.

‘Ik heb één nieuw nummer, dus dat gaan we even repeteren’, zegt hij plagend - het nummer dat volgt is het bekende ‘Ja ja ja ja’. Het publiek begint woest te moshen en blijft dat het hele optreden doen. Maar even later geeft hij het publiek een 7,5 op tien, en hij wil een tien.

Hij geeft ook terug: danst heen en weer als een stuiterballetje, rapt over suikervrije limonade en Serena Williams, mengt Nederlands, Engels, Spaans (’chamos’ zijn ‘maten’ in Venezuela) en slang (’atti’ betekent ‘hart’) op een manier die soms aan De Jeugd doet denken. En voor het live-gevoel heeft hij een prima toetsenist mee, terwijl zijn dj zijn soms behoorlijk onvoorspelbare beats uit de decks tovert.

Er beweegt daar wat in de Bijlmer: Nnelg komt uit het hiphopcollectief Smib, de rockgroep Mozes and the Firstborn bezorgt hem wel eens een scheurende (en verrassende) gitaarsolo, en de ontwerper Bonne Reijn zorgt ervoor dat al die mannen piekfijn gekleed gaan. Als de lat zo hoog blijft liggen, supporteren we helemaal tot aan de Ziggo Dome.