Primera Division wil competitiewedstrijd afwerken in Verenigde Staten
Foto: Photo News

De Spaanse profliga wil in de toekomst een wedstrijd van de Primera Division afwerken op Amerikaanse bodem. Dat heeft La Liga donderdag bekendgemaakt. Het plan kadert in een akkoord dat de instantie gesloten heeft om het Spaanse voetbal in de Verenigde Staten en Canada te promoten.

La Liga bereikte hiervoor een overeenkomst met Relevent, een multinational die zich richt op de sport- en amusementswereld. Het project loopt over vijftien jaar en moet de belangstelling voor de Spaanse hoogste klasse doen toenemen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. La Liga maakte nog niet bekend over welke wedstrijd(en) of ploegen het precies zal gaan. Een exacte datum werd evenmin meegedeeld.

Dinsdag maakte La Liga nog bekend dat sociaalnetwerksite Facebook alle wedstrijden in de Primera Division live en gratis zal uitzenden in acht Zuid-Aziatische landen. De 380 competitiewedstrijden zullen beschikbaar zijn voor Facebook-gebruikers in Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, de Malediven, Sri Lanka en Pakistan.