'Met Serena hebben we een van de meest inspirerende atleten van onze generatie als muze' zegt Abloh. 'Ik probeerde haar animo en geestdrift vorm te geven, om zo iets nieuw en uniek naar de tennissport te brengen.'

De collectie bestaat uit een tennisjurk voor overdag en ééntje voor 's avonds, een bomber jacket, een tas en tennisschoenen. Een belangrijke inspiratiebron voor Abloh was de passie voor ballet en dans van Serena Williams. 'De tennisjurk is vrouwelijk, maar combineert dit met een gevoel van kracht - deels onthullend, asymmetrisch, maar met een ballerina-achtige silhouette die haar elegantie en finesse symboliseert', aldus Abloh.

De make-over van Williams stopt niet bij de tennisjurk. Ze kreeg ook nieuwe schoenen van Nike, de speciale 'flare' sportschoenen.

Abloh is wat ze een duizendpoot noemen. Hij goede vrienden met Kanye West, en sinds ze samen stage liepen bij het modehuis Fendi werd Abloh artdirector voor West. Daar stopt het niet. Hij is sinds maart dit jaar creatief directeur van de mannenlijn bij modehuis Louis Vuitton en heeft ook zijn eigen streetwearmerk, Off-White. Abloh werkte samen met Nike en doet binnenkort iets met Ikea.

Maar mode is niet zijn enige passie. Hij stond afgelopen maand op Tomorrowland als DJ. Hij draait al sinds zijn 18de plaatjes. ‘Dj’en is als skateboarden: als je het nu doet, denkt iedereen dat je plots op de wagen springt. Terwijl ik echt nog wel heb gescratcht in de jaren 90 en met drie draaitafels tegelijk werkte', aldus Abloh.