Een automobilist is dinsdagochtend gearresteerd nadat hij was ingereden op het veiligheidshek van het Britse parlement in Londen. Daarbij vielen twee lichtgewonden. De man wordt verdacht van terroristische activiteiten.

De politie van Londen meldt op Twitter dat de twee gewonden niet in levensgevaar verkeren. Ze kregen op de plek van het incident de eerste zorgen toegediend, en werden daarna naar een ziekenhuis gebracht. De omgeving rond het parlementsgebouw is afgesloten voor het politieonderzoek, dat in handen is van de antiterreureenheid. Ook het nabijgelegen metrostation Westminster werd afgesloten.

Een man met een geschatte leeftijd van eind de twintig reed met zijn wagen, een zilverkleurige Ford Fiesta, om 07.37 uur plaatselijke tijd in op veiligheidsbarrières aan het parlement. Meerdere ooggetuigen zeggen tegen de Britse openbare omroep BBC dat de aanrijding volgens hen opzettelijk was.

'Het voertuig reed aan de verkeerde kant van de weg in op een groep fietsers die stond te wachten voor een verkeerslicht', zegt een van die ooggetuigen. 'De wagen reed daarna aan een hoge snelheid af op het veiligheidshek. De klap was enorm.' Het voertuig zou ook geen nummerplaten hebben gehad.

 

 

 

Op televisiebeelden is te zien dat zwaarbewapende politie-agenten patrouilleren op de plek van het ongeval (zie video bovenaan). Helikopters vliegen boven Westminster Palace.

In maart vorig jaar kwamen verschillende mensen om het leven nadat een 52-jarige man moedwillig inreed op een tiental mensen aan Westminster Bridge. Sinds die aanslag is het Britse parlement omgeven door veiligheidsbarrières uit staal en beton.