Souffriau trekt en Van Melkebeek duwt voor ‘Uw Alternatief’

De nieuwe politieke burgerbeweging ‘Uw Alternatief’ maakte bekend dat Dirk Souffriau de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal trekken. Toon Van Melkebeek zal de lijst duwen.

Souffriau zetelt al achttien jaar, met een korte onderbreking, in de gemeenteraad. Hij was vroeger kandidaat voor N-VA, maar intussen zetelt hij al sinds 2010 als onafhankelijk raadslid.

“De burgerbeweging zal in staat zijn om voorbij de vernauwende partijpolitieke ideologieën te kijken om de Ninovieter het beleid te geven dat hij echt wil”, zegt Souffriau.

Van Melkebeek zetelt al zes jaar in de gemeenteraad. Hij werd verkozen voor N-VA. Eind maart werd hij echter samen met Rudy Corijn door twee andere N-VA-gemeenteraadsleden uit de gemeenteraadscommissies gezet als N-VA-vertegenwoordiger omdat hij geen deel meer zou uitmaken van de partij.

Onterecht, bleek na een klacht bij gouverneur Jan Briers, die oordeelde dat hij wel tot de N-VA-fractie behoorde. Van Melkebeek is al zo'n dertig jaar actief in het bedrijfsleven en al veertig jaar als vrijwilliger.