CD&V verwijdert Indiase ‘likes’ van Facebook-profiel
CD&V-voorzitter Wouter Beke Foto: Belga

CD&V heeft op zijn Facebook-pagina ongeveer 10.000 ‘likes’ uit India verwijderd. De woordvoerder van de partij bevestigt dat bericht van De Tijd.

De Facebook-account van CD&V maakte de voorbije maanden enkele opvallende bokkensprongen. Een van die groeispurten is veroorzaakt door een uit de hand gelopen actie die populair was bij Indiërs, geeft de partij toe.

De partij heeft die likes nu verwijderd. ‘Met dat soort likes zijn wij toch niets, dus zijn ze eraf gehaald’, zegt Steffen Van Roosbroeck aan persagentschap Belga.

Begin juni raakte bekend dat slechts de helft van de 35.000 likes voor CD&V op Facebook uit eigen land komt en dat meer dan 10.000 Indiërs de pagina hadden geliket. De partij benadrukte toen dat er geen clicks waren gekocht.

Ook nu zegt de partijwoordvoerder dat er geen steunbetuigingen werden gekocht. De likes ouden het resultaat geweest zijn van een te onnauwkeurige afbakening van de partijadvertenties. ‘Dat heeft zijn effect gehad en is nooit de bedoeling geweest. Dus zijn ze eraf gehaald.’

CD&V heeft naar eigen zeggen lessen getrokken uit het voorval.