Na jaren weigeren wil Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute toch Slimste Mens worden
Wouter Vandenhaute. Foto: ISOPIX

Met Club Brugge-spelmaker Hans Vanaken was tot nog toe maar één deelnemer van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ bekend. Daar is maandag verandering in gekomen. Nemen ook deel: Peter Van de Veire, Clara Cleymans en gewezen Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Midden oktober begint de nieuwe zoektocht naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’, zoals we dat gewoon zijn elke dag gepresenteerd door Erik Van Looy. Met een vakjury ook, die de deelnemers op humoristische wijze zal fileren, dit jaar weliswaar zonder ouwe getrouwe Philippe Geubels. En met Hans Vanaken, middenvelder bij Club Brugge.

Sinds maandag kennen we ook de namen van drie andere kandidaten in de quiz. Radio- en tv-presentator Peter Van de Veire zal zijn kans wagen om VRT-collega Xavier Taveirne op te volgen als Slimste Mens, net als actrice Clara Cleymans. Wie na jaren weigeren ook toegezegd heeft, is voormalig Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute (56).

Mogelijk is de overname van Woestijnvis door Telenet, waardoor Vandenhaute niet langer de grote baas is van het bedrijf, de reden dat hij nu wel inging op de vraag van de programmamakers om deel te nemen.