80% van werknemers is tevreden met 'eerlijk' loon
Foto: Jobat.be
Bijna 4 op de 5 Belgische werknemers vindt dat hij/zij een eerlijk loon krijgt, ten opzichte van zijn taken en verantwoordelijk.Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van gespecialiseerd rekruteringsbureau Robert Half. Toch zou de Belg liever meer verdienen.

78,8 procent van alle Belgische werknemers zegt een eerlijk loon te verdienen. Daarbij wordt gekeken naar de taken die hij/zij moet uitvoeren en de verantwoordelijkheid die hij/zij draagt. 56,9 procent zegt wel dat ze tevreden zouden zijn met een lager als ze flexibelere voorwaarden kregen, zoals glijdende uren. Concreet zegt een op de vier  dat ze tevreden zouden zijn met een lager loon als ze van thuis uit zouden kunnen werken.

Meer dan loon

Een hoog salaris is slechts één mogelijk retentiemiddel, weet ook Maj Buyst, Director bij Robert Half. 'Het loon kan een doorslaggevende factor zijn, maar voor een gegeerd talent is het evenzeer belangrijk om een deel van de verloningsvoorwaarden mee vorm te kunnen geven. Zo wordt de werk-privébalans almaar belangrijker en wordt ook thuiswerk een bepalende factor. Flexibele werkuren en extra verlofdagen, eventueel op basis van anciënniteit, zijn ook goede retentiemiddelen.'

De juiste retentiepolitiek hanteren is vandaag de dag doorslaggevend. Uit eerder onderzoek van Robert Half blijkt namelijk dat maar liefst 48 procent alle Belgische bedienden dit jaar uitkijkt naar een nieuwe job waar het loon hoger ligt of waar de werk-privébalans beter uitkomt.