1 miljoen groene subsidies voor airco in vrachtwagens
Foto: Bart Van den Langenbergh
Slechts een vierde van het subsidiebudget van 36 miljoen euro om vrachtwagens groener en veiliger te maken, werd vorig jaar aangevraagd. Daarvan ging nog een deel naar ingrepen die allerminst ‘groen’ zijn.

Transportbedrijven die hun nieuwe vrachtwagens veiliger en ecologischer willen maken, kunnen sinds vorig jaar een beroep doen op subsidies van de Vlaamse overheid. Recente ongevallen illustreren dat de nood aan veiliger vrachtverkeer groot is. Zo reed begin augustus een vrachtwagen in op de staart van een file. Er vielen vier doden. Een veiligheidssysteem zoals advanced cruise control had dat ongeval kunnen voorkomen.

Tijdens het eerste jaar was de interesse voor de subsidie nochtans opvallend gering. De overheid ontving 738 aanvragen, terwijl zo’n zesduizend bedrijven ervoor in aanmerking komen. Daardoor werd ook slechts 9 miljoen van de subsidiepot van 36 miljoen euro uitgekeerd.  In de eerste jaarhelft van 2018 werden aanvragen ingediend voor een totaalbudget van 4,77 ­miljoen euro: een achtste van het beschikbare budget. Dat antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Mathias De Clercq (Open VLD).

Is er binnen de sector een gebrek aan sense of urgency? Weliswaar dekken de subsidies hoogstens tachtig procent van de aankoopprijs, maar volgens Lode Verkinderen van Transport en Logistiek Vlaanderen ligt de verklaring toch vooral bij de ‘wel heel erg korte’ aanvraagperiode van een maand voor de subsidies van vorig jaar.

En wat 2018 betreft: ‘Veel kleine bedrijven kopen slechts om de drie tot vijf jaar nieuwe voertuigen. Bovendien mag elk bedrijf  maar één aanvraag per jaar doen. Ze wachten daarom tot de tweede jaarhelft om alle investeringen in één aanvraag te bundelen. Ik zou deze resultaten dan ook nog niet als mislukking van de maatregel interpreteren.’

Dodehoekcamera’s

Alle aangevraagde subsidies werden toegekend. Tot de gesubsidieerde ingrepen behoren onder meer dodehoekcamera’s, roetfilters en geluidsarme banden. De ingreep die het meeste geld ontving – 1,5 miljoen euro in totaal – was de installatie van een nieuw, geavanceerd remsysteem. Op de tweede plaats: systemen voor airconditioning. Daar werd een miljoen euro voor vrijgemaakt. Het was met 357 keer de derde vaakst uitgekeerde subsidie, na die voor luchtgeveerde stoelen (592) en automatische versnellingsbakken (588). Systemen om handsfree te bellen vervolledigen de top vier.

Bij velen in de sector was het bekend dat de sector de subsidies, die toch vooral het comfort ten goede komen, ontvangt als compensatie voor de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens.

‘Het zijn technologieën die de veiligheid echt wel ten goede komen’, zegt Verkinderen. ‘Chauffeurs slapen ook in hun vrachtwagen. Net als de betere stoelen verhoogt airconditioning de kwaliteit van de nachtrust, en zo de gezondheid en  de frisheid van chauffeurs: twee erg belangrijke factoren voor veilig rijgedrag.’ Voor het milieu is de balans minder rooskleurig: airco kan de uitstoot flink doen toenemen.