Man (21) opgepakt na dreigende tweet over Antwerp Pride, wapens aangetroffen bij huiszoeking
Foto: rr

De Antwerpse politie heeft tijdens een huiszoeking een man opgepakt die een discriminerende en bedreigende boodschap op Twitter had geplaatst over de Antwerp Pride.

De verdachte had op 8 augustus op de sociale media een niet mis te verstane dreigende reactie gepost als antwoord op een tweet van de politie over de Antwerp Pride.

Man (21) opgepakt na dreigende tweet over Antwerp Pride, wapens aangetroffen bij huiszoeking
Foto: rr

De tweet van de politie kaderde rond het verkeersvrij maken van de evenementenzone. Enerzijds was de tweet van de verdachte discriminerend, maar anderzijds achtte de politie het risico op geweld reëel. Na onderzoek konden speurders afgelopen vrijdag de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhalen. Er werd overgegaan tot een huiszoeking.

Boksbeugel

De verdachte werd thuis aangetroffen. De man gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht. Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen.

De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Het gaat om een man van 21 jaar. Hij komt zondag bij de onderzoeksrechter die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.